Kāpēc ir svarīgi cīnīties ar alerģijām?

Why is it important to fight allergies?

Jebkuras slimības ārstēšanā galvenais ir novērst tās cēloni. Medicīna aktīvi mēģina noskaidrot alerģiju būtību un iemācīties tikt galā ar to cēloņiem. Tomēr lielākajai daļai cilvēku, kas cieš no šīs problēmas, vienkāršākais un pieejamākais veids, kā mazināt alerģijas simptomus, ir tās patogēna likvidēšana.

Tajā pašā laikā ir ļoti svarīgi savlaicīgi atpazīt alerģiju un saprast, ka traucējošie simptomi (piemēram, iesnas vai acu apsārtums) ir alerģija, nevis saaukstēšanās vai vīruss. Fakts ir tāds, ka alerģijas ir ne tikai diskomforts, bet arī nopietnāku slimību attīstības risks. Tātad dažādi pētījumi pierāda bronhiālās astmas saistību ar alerģisko rinītu. Turklāt saskaņā ar PVO pētījumiem, ja alerģiskais rinīts tiek savlaicīgi un pareizi ārstēts agrīnā stadijā, var izvairīties no bronhiālās astmas attīstības vai vismaz samazināt risku. Lai to izdarītu, kopā ar medicīnisko palīdzību ieteicams līdz minimumam samazināt saskari ar alergēnu.

Pārtikas alergēna likvidēšana ir pavisam vienkārša - mēs varam “iztīrīt” uzturu. Bet kā tīrīt "skābekļa" diētu? Vispirms jums ir jāizdomā, no kā tas sastāv.

Galvenās alergēnu grupas, kas var būt ieelpotā gaisā:

Sadzīves putekļi: labāk to nezināt, taču tā sastāvs ir iespaidīgs pēc daudzveidības - sēnes, augu šķiedras, pārtikas daļiņas, svari un kukaiņu ekskrementi, dzīvnieku un cilvēku epidermas daļiņas.

Putekļu ērcītes: šie jaukie kukaiņi paši nav bīstami: tie nekož, nedzer asinis un nav infekciju nesēji. Gluži pretēji, viņi uzrauga tīrību, ēdot cilvēka ādas atmirušās daļiņas. Šī labestība visvairāk uzkrājas matračos, gultas piederumos, un šeit tā ir ļoti mājīga putekļu ērcītēm - tā ir silta un mitra.

Epidermas alergēni - tā pati alerģija "pret kaķiem", un precīzāk - uz viņu ādu. Starp citu, suņi var izraisīt arī alerģiju, kā arī kazas un aitas, kuru spalvas un spilvenus var pildīt ar vilnu, vai pīles, kas spilveniem nodrošina pūku un spalvu.

Ziedputekšņi: sezonāla parādība, bet diezgan ilga, jo dažādi augu veidi ziedēšanas nūju uzņem no agra pavasara līdz rudenim.

Smogs un citi tehnogēni gaisa piesārņotāji: šķidrā un cietā kurināmā sadedzināšanas laikā izdalās smogs.

Vietējie gaisa piesārņotāji: ja nav ieviesta papildu piespiedu ventilācijas sistēma, vairums mūsdienu dzīvokļu ir diezgan hermētiski. Un tas var saturēt plašu alergēnu klāstu: būvmateriālu izmešus, piemēram, formaldehīda pāri, kas ir daļa no grīdas līmes, tabakas dūmus.

Turpmākai lasīšanai

Facts about the air we breathe
25 years of Stadler Form