Veselīgs klimats veseliem bērniem

Healthy climate for healthy children

Pats vērtīgākais, ko vecāki var darīt sava bērna labā, ir palīdzēt viņam izaugt veseliem fiziski un garīgi. Tāpēc atbildīgi tēvi un mātes cenšas uzraudzīt to, ko patērē viņu bērns: informāciju (karikatūras, grāmatas, sakaru kontingents), pārtiku, ūdeni un gaisu.

Šie centieni katru dienu prasa daudz laika, uzmanības, izpratnes, taču rezultātus var redzēt tikai pēc gadiem. Gadiem ilgi mēs paši varam droši ēst frī kartupeļus un justies pilnīgi veselīgi. Mēs varam elpot piesārņotu un sausu gaisu, “sēdēt” uz deguna un acu pilieniem un domāt, ka tie ir sīkumi un parasti ir normāli.

Bet tas tā nav. Normāla (ne sterila un ne tieši 45% mitruma) gaisa elpošana ir tāda pati cilvēka pamatvajadzība, jo ir produkti bez ķīmijas un ĢMO, dzert ūdeni bez hlora un skatīties televizoru, neveicot manipulācijas ar viedokļiem. Un šajā sarakstā gaisa jautājums ir visvieglāk atrisināms.

Tajā pašā laikā bērnam visas šīs vajadzības ir ne tikai norma, uz kuru būtu vērts tiekties, bet arī patiešām svarīgi dzīves kvalitātes faktori. Normālam, garīgi un fiziski veselīgam, pilnvērtīgam dzīvesveidam nākamajam pieaugušajam ir nepieciešama brīvība no narkotikām, čūlas un uzspiestiem stereotipiem.

KAS NO VESELĪGĀKA GAISA LOKA?

Veselīgas attīstības nodrošināšanai bērnam jāelpo tīrs, mēreni samitrināts normālās temperatūras gaiss: 40–60% mitruma un 19–21 ° C. Šo parametru ievērošanas nozīme ir lielāka, jo jaunāks ir bērns. Ja bērns cieš no alerģijām vai jebkādām elpceļu slimībām, veselīga mājas klimata uzturēšanas nozīme ir vēl skaidrāka.

KAS BARĪGS BĒRNIEM IR SAUSS GAISS?

Sausais gaiss nelabvēlīgi ietekmē pat pieauguša, stiprāka ķermeņa veselību un labsajūtu. Bet, ja pieaugušajam tas var būt tikai diskomforts, bērnam sauss gaiss var kļūt par īstu postu.

Bieži vien jaunie vecāki ir apjukumā, kāpēc viņu bērns šņukst: labi paēdis, sauss, uz rokturiem, un viss tas nav. Un daudziem pat nav aizdomas, ka lieta varētu būt nepareizā klimatā.

Turpmākai lasīšanai

Do air purifiers remove coronaviruses from the air?
Facts about the air we breathe